Artbook maken

Artboek maken…. een fantastisch leerrijke, gezellige, leuke avond maar met spijtig genoeg te weinig lotgenoten … hopelijk kunnen deze foto’s uw interesse wekken en kunnen we jullie bij een volgende activiteit begroeten ….

Borstprotheses: regeling terugbetaling door ziekenfonds

Deodorant zonder parabenen

Benodigdheden :  

Cocosnootolie, baking soda, aardappelbloem, etherische olie naar keuze en een proper potje

2 soeplepels cocosolie lichtjes opgewarmd in de microgolf

2 afgestreken lepels baking soda  !

2 afgestreken lepels aardappelbloem

5 druppeltjes etherische olie (naar keuze) toevoegen en alles goed mengen

In een proper en goed afsluitbaar potje overspatelen.

Deze is klaar geniet ervan ! Gebruik een spateltje om de nodige deo uit je potje te halen (bv een friscostokje).

Klaar ? Nu heb je een gezonde deodorant met de geur naar jou keuze en zonder de chemische “rommel” die we zeker niet nodig hebben en zo’n beetje op je spatel is voldoende !


 

Lavendel

Lang geleden was lavendel gewijd aan de Griekse Godin van de onderwereld. Het kruid beschouwd als bescherming tegen negatieve krachten. De paarse kleur van lavendel geeft al aan dat dit een zeer spiritueel kruid is. De lekkere geur van lavendel trekt ook liefde aan, maar lavendel heeft nog heel wat andere eigenschappen en toepassingen. Het kalmeert de zenuwen, verzacht, is opbeurend en brengt de geest in balans. Door de balancerende eigenschappen is lavendel opmonterend, onderdrukt het depressieve gevoelens en herstelt het de innerlijke harmonie. Allemaal redenen om dit bijzondere kruid in huis te halen of zelf toe te passen in bijvoorbeeld lavendelolie, lavendelsuiker en lavendelscrub.

Lavendelsuiker maken !

Vullen van de suiker en de lavendelbloempjes !

Goed aandrukken en opnieuw bijvullen !

Hierop komt de laatste laag suiker, deze moet 3 à 4 cm dik zijn. Goed aandrukken want deze laag moet je steeds opnieuw verwijderen als het vocht van de bloemen in de suiker is getrokken. De bovenste laag verwijderen en overscheppen in een andere pot en nieuwe suiker bijvullen tot al het vocht uit de suiker is getrokken !

De suiker omgedraaid laten rusten tot het vocht in de suiker is getrokken. Zo krijg je steeds nieuwe suiker die je verwijdert tot al het vocht is opgenomen. Als je het vocht dat in de suiker komt steeds verwijderd hebt hou je de bloempjes over ! Deze bloempjes met nog het beetje suiker dat blijft kleven schep je over in een in een andere pot !*


Deze is klaar geniet ervan ! ,ik hoop dat je er iets van opgestoken hebt voor de examens die bij mij de workshop hebben gevolgd ik had belooft om iets te laten weten bij deze jullie hebben al een kunnen proeven !!!!

*Die bloempjes met het beetje suiker dat nog aan de bloempjes zit is een gezichtsscrub en een bodyscrub.  Die pot bewaar je in de frigo.  Wanneer je de scrub gebruikt voor je gezicht, doe er dan olie bij en een beetje water !!!

Ziekenhuis tekent overeenkomst over de prijs van een borstreconstructie met RIZIV

Ter info: een eerste ziekenhuis heeft de overeenkomst over de prijs van een borstreconstructie met eigen weefsel met het RIZIV ondertekend. Andere ziekenhuizen zullen volgen. Wij maken mee bekend welke ziekenhuizen dat zijn.
Hier vind je de lijst van de ziekenhuizen waar vrouwen op dit moment al een betere terugbetaling kunnen krijgen van een borstreconstructie met eigen weefsel: tussenkomsten-ziekenfonds-na-borstkanker