“Verbinding met jezelf en de ander bij pijn en verlies”

Gastspreker: Ann Daenekindt in het Parochiehuis (Gildenhuis) te  Bornem 30 maart 2023

Bladzijden op de grond, in twee cirkels, corresponderend met de bladzijden in onze handen, een visuele uitbeelding van de verbindende (buitencirkel) en negatieve (binnencirkel) aspecten van  “Verbinding met jezelf en de ander bij pijn en verlies” het behandelend thema.

Pijn en verlies aanvaarden, ervaren, verwerken om uiteindelijk toch te leren genieten van het leven.  Dus én treuren om het verlies, wat blijft,  én toch ook leren genieten, wat mag.  De gastspreker Ann Daenekindt kreeg iedereen volledig mee in dit mooie verhaal op een luchtige speelse actieve wijze door haar gebracht. Negatieve ervaringen met zeker goedbedoelde opbeurende adviezen, werden in groepjes besproken en individueel verteld. Troostende helende activiteiten en belangrijke personen voor ons nu,  werden door  al de lotgenoten, bondig vermeld.  Zelfs een dierenfabel die duidelijk maakte wat we voor  mekaar kunnen betekenen zonder al te veel woorden, werd ons verteld. Empathisch mekaar trachten aan te voelen. Achteraf vernam ik dat sommige lotgenoten het  confronterend vonden maar wel boeiend, zeker niet saai. 

Even de uitgestalde boeken bekijken en wat gezellig napraten met de lotgenoten, in verbinding met mekaar. Fijn. Met een warm gevoel van binnen, verlieten we de kleine zaal. 

Bedankt voor deze mooie empathische belevenis die ons nog lang zal bijblijven. Rita en Maurice

**********************************

Hallo lotgenoten.
Steeds ben ik vereerd dat juist jij deze website nieuwsgierig opent om wat meer over Hedera te weten te komen.
Onze hoop gaat uit naar het mogen geloven dat corona en de lange winter stilaan gaan ingeruild worden voor een normaler leven.
Ik zie al af en toe de zon, al geeft die enkel achter glas wat warmte; ik zie de dagen weer langer worden, ik zie dat het nieuwjaarsetentje weer iedereen geluk bracht.
En ik zie een mooi programma dat Hedera speciaal voor jou ineen stak. Het worden zeker weer mooie gezellige actieve babbelmomenten onder gelijkgestemde zieltjes die hetzelfde lot dragen.
Ik zie jou heel graag deelnemen, en/of laten weten wat jij anders nodig hebt in een lotgenotengroep…
Lieve warme groeten.
Sonja.