Interessante links

BORSTKANKER

Kom op tegen kanker : https://www.allesoverkanker.be/borstkanker

Stichting tegen kanker : www.kanker.be 

LYMFOEDEEM

MLDVManuele Lymfe Drainage ad modum Vodder 

Ben je op zoek naar een therapeut in uw buurt? Dit is de officiële website van kinesitherapeuten, fysiotherapeuten en oedeemtherapeuten, gespecialiseerd in Manuele Lymfe Drainage ad modum Vodder.

OedemaOedema 

Op deze website wordt informatie gebundeld over de verschillende types oedeem, namelijk lipoedeem, lymfoedeem en veneus oedeem. Personen met oedeem kunnen informatie vinden over hun aandoening en bijhorende onderzoeken en behandelingsmogelijkheden.

KANKER

De kankerlijn – Een luisterend oor voor je vragen, verhaal of probleem

Bel 0800 35 445 / Chat / Stuur een e-mail

Bij de Kankerlijn kun je als (ex-)kankerpatiënt of naaste (anoniem) terecht voor een luisterend oor, deskundig advies of informatie over medische, psychologische, sociale en juridische aspecten van kanker.

AYA en kanker

Jong en kanker? Dat is niet evident! Van de ene dag op de andere staat je leven op z’n kop en is het onzeker of je nog kunt studeren, solliciteren, werken, kinderen krijgen of een eigen woonst kopen.

AYA referentieteams zullen hun kennis en expertise over leeftijdsspecifieke medische en psychosociale zorg delen met zorg- en behandelteams in zowel het eigen ziekenhuis, als in andere ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Meer info

AYA Movement is een samenwerking tussen AYA’s (adolescents and young adults met kanker), stakeholders en Kom op tegen Kanker. Met deze samenwerking willen we het draagvlak voor AYA-zorg, die tegemoetkomt aan de leeftijdsspecifieke noden en problemen tijdens en na kanker, verbreden. Daarom sturen we – samen met zorgprofessionals en experten – prioritaire doelstellingen, de aanpak van verbetertrajecten en de inhoud van beleidsaanbevelingen. Meer info

Oncohulp VlaanderenOncohulp Vlaanderen

‘Oncohulp Vlaanderen’ werd in het leven geroepen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag om de zichtbaarheid van expertise in psychosociale oncologie te vergroten en er op die manier voor te zorgen dat mensen met kanker en hun familieleden sneller de gepaste begeleiding krijgen. Deze database geeft een handig overzicht van psychologen,  seksuologen, psychotherapeuten en diëtisten met ervaring in begeleiden van mensen na een kankerdiagnose. Er werd bewust voor gekozen om een overzicht te maken van zorgverleners binnen de ziekenhuizen en in praktijken buiten het ziekenhuis.

Palliatieve zorg is zorgen voor kwaliteit van levenLEIF

Het woord ‘palliatief’ komt van het Latijnse werkwoord ‘palliare’ en betekent zoveel als ‘een mantel omdoen’ of ‘omringen, bekleden’. Palliatie omringt je dus met zorg. 
Één van de belangrijke kenmerken van die zorg is het zo goed mogelijk bestrijden van de klachten en problemen die het gevolg zijn van een ongeneeslijke aandoening. Wie vrij is van pijn en ongemak geniet meer van mooie momenten. En dat geldt ook voor de familie, die alvast één zorg minder heeft.

ONDERSTEUNING

Terugkeer naar werk na kanker

Rentree is er voor mensen met een diagnose kanker die terug aan het werk willen of al terug aan het werk zijn en op drempels of andere zaken botsen. Samen met de Rentree-coach zoek je naar antwoorden op al je vragen en onzekerheden over werken na kanker. Je krijgt gratis de nodige ondersteuning bij je werkhervatting.  Meer info

Individueel maatwerk (voorheen VOP premie)

Herstel je van kanker en kan je nog niet volledig aan de slag? Dan krijgt je werkgever een premie om je extra te ondersteunen op de werkvloer.  Zelf krijg je een gratis lijnabonnement van VDAB als je in Vlaanderen woont én recht hebt individueel maatwerk.  Meer info 

Administratieve ondersteuning aan huis

CM Spaak is een vrijwilligersdienst van CM die administratieve ondersteuning aan huis biedt. Ook voor niet CM leden!  Meer info

Enkel na doorverwijzing door de sociale dienst van het ziekenhuis of de dienst maatschappelijk werk van je mutualiteit.

Verzekeringen en kanker 

Wie ziek (geweest) is, ondervindt vaak problemen met verzekeringen. Nochtans heeft iedereen nood aan en recht op een behoorlijke, aangepaste en betaalbare financiële bescherming. 

Kom op tegen Kanker zet zich daarom in voor betere verzekeringen voor (ex-)kankerpatiënten.  Meer info

Het recht om vergeten te worden : meer info op de website van Kom op tegen Kanker