hersenspinsels van onze lotgenoten

Brunch bij Hedera 20 mei 2023

Zoals altijd bij een bijeenkomst van Hedera, word je ontvangen als in een warme deken. De gastvrijheid, de warme persoonlijkheden van de bestuursleden is een voorbeeld voor vele andere verenigingen.

We werden deze keer ontvangen in het Bijhuis in Bornem, zelf nog nooit geweest, wel al veel lovende kritieken gehoord. Dit stond dus bovenaan mijn lijstje van to do dingen. De persoonlijke ontvangst maakt dat je je al direct op je gemak voelt, we hadden een beetje pech met het weer, maar toch hebben we buiten de andere gasten kunnen begroeten. Het was best een grote groep, met 29 vrouwen en mannen zijn we dan aan een lange tafel kunnen aanschuiven. Het brunch buffet stond op ons te wachten, spijtig dat de laatsten in de rij niet van alles hebben kunnen proeven, maar het was heel lekker en meer dan uitgebreid. Ook de keuze om te drinken was meer dan voldoende. Ik wil absoluut de zaalmedewerkster in de bloemetjes zetten, ze heeft het klaargespeeld om voor 29 mensen alles tot in de puntjes te voorzien, wat af en toe een hele opgave was, ook omdat er nog andere klanten waren. 

Volgende keer ga ik mij ergens zetten waar ik niet direct iemand ken, zodat ik ook andere lotgenoten kan spreken en hen kan leren kennen. Dus beste bestuur ik kijk echt uit naar de volgende bijeenkomst. 

Groetjes 

Martine 

Complimentjes aan Hedera !

Tijdens onze schrijfnamiddag was één van de opdrachten : “schrijf een complimentje aan Hedera!”

Hedera
Dat roept op de eerste plaats voor mij het verdomde woord “kanker” op maar Hedera leren kennen roept voor mij enkel vreugde op.
Ik voel me zo om mijn gemak en heb al heel veel toffe uren beleefd met heel veel warmte. Super! Marie-José

Fijn de vereniging te leren kennen. Voel me al een beetje thuis na de beleving aan zee. Dikke merci. Marie-Cécile

Dank je wel Hedera voor de fijne ontmoetingen, het mogen mezelf zijn, de vriendschappen
voor de leuke samenkomsten, het mogen mee denken ! Dank je wel. Marleen

Compliment, goed gevoel
doet je stralen
doet je goed.
Wel bedankt voor het luisterend oor, de vriendschap en het verbonden zijn. Ethel

Zonder Hedera
had ik activiteiten en mens niet leren kennen.
Ondanks sommige ontgoochelingen BLIJFT HEDERA verder gaan ….
Je doet dat goed ! Sonja

Dankbaar voor de Koninklijke ervaring in Oostende.
5 nieuwe vriendinnen en hopelijk nog meer !
Blijk dat ik er vandaag bij mag zijn ! Leen

Hedera is een vereniging waar je, je eigen mag zijn.
De wekelijkse spreuken doen me soms deugd. Rita

Fijne, lieve, recht door zee dames met een missie om elkaar te steunen,
te luisteren naar elkaar, gedachten te delen met elkaar !
Lachen, babbelen, schrijven, pannenkoeken eten en zelfs op weekend gaan aan zee !
Kortom een bende vriendinnen die voor mekaar, elkaar zorgen.
Dank je wel Hedera dat ik erbij mag zijn. Cathy

Hedera, dank je voor de uitdaging al jaren lang!
Dank je voor de lotgenoten, voor hun warmte en begrip !
Dank je gewoon voor je bestaan, je verrijkt mijn leven. Nicole


Wellness dagen aan zee met lotgenoten (2-4 en 4-6 november)

De golven spatten hoog op, de wind waait tegen zeven beaufort, de redders hijsen de rode vlag. Opstuivend zand snijdt in de kuiten en het regent…
De ontvangst van de zee op 4 november.
Daarom gaan we op zoek naar andere dingen om te doen. Op den duur ben je creatief bezig en beschilder je zomaar een vogelhuisje…
Een aperitiefje spoelt de zilte, zoute smaak weg en maakt de tongen losser tijdens een lekkere lunch met super fijne dames. Met aansluitend een welverdiende massage.
De zee, mijn vriend, mijn toeverlaat in moeilijke perioden. Mijn troost, mijn steun, mijn jij bent er altijd en oneindig, zonder begin en zonder einde, zonder slot en zonder pauze, zonder openingsuren en zonder het excuus, heb het nu te druk, kom later nog eens terug…
Lieve zee, je zorgt voor jong en oud, dier en mens. Plankton en micro-organismen. Enkel de mens vervuil je en toon je weinig respect. Toch bewaar je jouw kalmte, jouw constante zekerheid. Toon ons gerust jouw verhaal, jouw ontevredenheid door de wilde, onstuimige baren. Ik luister ook graag naar jouw verhaal, jouw ongenoegen. Zoals je zovele ontelbare keren voor mij deed…Dank je zee. Ben ik de enige die jou dankbaar is? Ik hoop het niet. 
Dank je wel hedera voor de mooie fijne dagen herbronnen aan zee. Een verbondenheid, een zalig kunnen relaxen en loslaten. Een er zijn voor mekaar. Een schouder,  een traan een push up… alles wat we nodig hadden…  De zee, onszelf en jullie om dit alles mee te kunnen delen. (Cathy)