Enkele reacties van onze deelnemers

Hallo lotgenoten.
Steeds ben ik vereerd dat juist jij deze website nieuwsgierig opent om wat meer over Hedera te weten te komen.
Onze hoop gaat uit naar het mogen geloven dat corona en de lange winter stilaan gaan ingeruild worden voor een normaler leven.
Ik zie al af en toe de zon, al geeft die enkel achter glas wat warmte; ik zie de dagen weer langer worden, ik zie dat het nieuwjaarsetentje weer iedereen geluk bracht.
En ik zie een mooi programma dat Hedera speciaal voor jou ineen stak. Het worden zeker weer mooie gezellige actieve babbelmomenten onder gelijkgestemde zieltjes die hetzelfde lot dragen.
Ik zie jou heel graag deelnemen, en/of laten weten wat jij anders nodig hebt in een lotgenotengroep…
Lieve warme groeten.
Sonja.

“Verbinding met jezelf en de ander bij pijn en verlies”

Gastspreker: Ann Daenekindt in het Parochiehuis (Gildenhuis) te  Bornem 30 maart 2023

Bladzijden op de grond, in twee cirkels, corresponderend met de bladzijden in onze handen, een visuele uitbeelding van de verbindende (buitencirkel) en negatieve (binnencirkel) aspecten van  “Verbinding met jezelf en de ander bij pijn en verlies” het behandelend thema.

Pijn en verlies aanvaarden, ervaren, verwerken om uiteindelijk toch te leren genieten van het leven.  Dus én treuren om het verlies, wat blijft,  én toch ook leren genieten, wat mag.  De gastspreker Ann Daenekindt kreeg iedereen volledig mee in dit mooie verhaal op een luchtige speelse actieve wijze door haar gebracht. Negatieve ervaringen met zeker goedbedoelde opbeurende adviezen, werden in groepjes besproken en individueel verteld. Troostende helende activiteiten en belangrijke personen voor ons nu,  werden door  al de lotgenoten, bondig vermeld.  Zelfs een dierenfabel die duidelijk maakte wat we voor  mekaar kunnen betekenen zonder al te veel woorden, werd ons verteld. Empathisch mekaar trachten aan te voelen. Achteraf vernam ik dat sommige lotgenoten het  confronterend vonden maar wel boeiend, zeker niet saai. 

Even de uitgestalde boeken bekijken en wat gezellig napraten met de lotgenoten, in verbinding met mekaar. Fijn. Met een warm gevoel van binnen, verlieten we de kleine zaal. 

Bedankt voor deze mooie empathische belevenis die ons nog lang zal bijblijven. Rita en Maurice

Brunch bij Hedera 20 mei 2023

Zoals altijd bij een bijeenkomst van Hedera, word je ontvangen als in een warme deken. De gastvrijheid, de warme persoonlijkheden van de bestuursleden is een voorbeeld voor vele andere verenigingen.

We werden deze keer ontvangen in het Bijhuis in Bornem, zelf nog nooit geweest, wel al veel lovende kritieken gehoord. Dit stond dus bovenaan mijn lijstje van to do dingen. De persoonlijke ontvangst maakt dat je je al direct op je gemak voelt, we hadden een beetje pech met het weer, maar toch hebben we buiten de andere gasten kunnen begroeten. Het was best een grote groep, met 29 vrouwen en mannen zijn we dan aan een lange tafel kunnen aanschuiven. Het brunch buffet stond op ons te wachten, spijtig dat de laatsten in de rij niet van alles hebben kunnen proeven, maar het was heel lekker en meer dan uitgebreid. Ook de keuze om te drinken was meer dan voldoende. Ik wil absoluut de zaalmedewerkster in de bloemetjes zetten, ze heeft het klaargespeeld om voor 29 mensen alles tot in de puntjes te voorzien, wat af en toe een hele opgave was, ook omdat er nog andere klanten waren. 

Volgende keer ga ik mij ergens zetten waar ik niet direct iemand ken, zodat ik ook andere lotgenoten kan spreken en hen kan leren kennen. Dus beste bestuur ik kijk echt uit naar de volgende bijeenkomst. 

Groetjes Martine 

Wellness dagen aan zee met lotgenoten (2-4 en 4-6 november)

De golven spatten hoog op, de wind waait tegen zeven beaufort, de redders hijsen de rode vlag. Opstuivend zand snijdt in de kuiten en het regent…
De ontvangst van de zee op 4 november.
Daarom gaan we op zoek naar andere dingen om te doen. Op den duur ben je creatief bezig en beschilder je zomaar een vogelhuisje…
Een aperitiefje spoelt de zilte, zoute smaak weg en maakt de tongen losser tijdens een lekkere lunch met super fijne dames. Met aansluitend een welverdiende massage.
De zee, mijn vriend, mijn toeverlaat in moeilijke perioden. Mijn troost, mijn steun, mijn jij bent er altijd en oneindig, zonder begin en zonder einde, zonder slot en zonder pauze, zonder openingsuren en zonder het excuus, heb het nu te druk, kom later nog eens terug…
Lieve zee, je zorgt voor jong en oud, dier en mens. Plankton en micro-organismen. Enkel de mens vervuil je en toon je weinig respect. Toch bewaar je jouw kalmte, jouw constante zekerheid. Toon ons gerust jouw verhaal, jouw ontevredenheid door de wilde, onstuimige baren. Ik luister ook graag naar jouw verhaal, jouw ongenoegen. Zoals je zovele ontelbare keren voor mij deed…Dank je zee. Ben ik de enige die jou dankbaar is? Ik hoop het niet. 
Dank je wel hedera voor de mooie fijne dagen herbronnen aan zee. Een verbondenheid, een zalig kunnen relaxen en loslaten. Een er zijn voor mekaar. Een schouder,  een traan een push up… alles wat we nodig hadden…  De zee, onszelf en jullie om dit alles mee te kunnen delen. (Cathy)